11 Ağustos 2016 Perşembe

DİREK ÜZERİNDE RAKS EDEN BİR ROCK STAR: CLEO THE HURRICANE!

Pole dance ifadesi zikredilir zikredilmez gözünüzde yalnızca Barney Stinson’ın stripper nişanlısı Quinn canlanıyor ya da "Ne kadar da bayağı bir dans janrı bu yahu!" şeklinde sığ düşüncelere gark ediyorsanız muhtemelen koca poponuzu oturduğunuz yerden kaldıramayanlardansınız. Diğer dans janrları arasında konservatif bakış açılarına her daim maruz kalan, itilip kakılsa da sevenlerinin ve icra edenlerinin Guy de Maupassant’vari bir bakış açısıyla "Hadi oradan Mademoiselle Fifi" deme cesaretini gösterdiğini bir mecradan bahsediyoruz neticede. Dünya üzerinde "pole dancer" olarak aktif olarak faaliyet gösteren birçok kadın ve erkek dansçı olmasına karşın bunların arasından kendini ve şovlarını rock’n’roll ruhuna adayarak sıyrılan bir isim görüyoruz: Cleo the Hurricane!

Kendisine pole dance alemlerinde rock star denmesinin birkaç sebebi var elbette. Röportajlarında da ısrarla üzerinde durduğu üzere Guns N' Roses’la "No Trickery" turunun Vegas ayağında performansını sergileme şansını elde etmiş olmasını yaşadığı en büyük deneyim olarak nitelendiriyor. Nasıl değerlendirmesin ki? 90’lara yetişmiş her kadının bir şekilde hayranlık duyduğu Axl Rose’un gül cemali bile böyle düşünmesi için yeterli bir faktör! 2011 yılında Miss Pole Dance Australia’da sadece yarım puanla birinciliği kaçırdığı rutininde çalan şarkının yine kallavi abilerimizden oluşan Scorpions’ın "Rock You Like A Hurricane"i olması da bu şartlar altında pek tesadüf değilmiş gibi görünüyor.

Rock chick olmasının yanı sıra çalışkanlığını da konuşturan Cleo the Hurricane, ayrıksı pole dance eğitmenlerini, profesyonelleri ve amatörleri tek bir çatı altında topladığı Cleo’s Rock’n’Pole adlı bir topluluk yaratmaktan da geri kalmamış. Hatta bu geek olma mevzusunu Rocking’Legs N Abs adlı DVD’si ile de tescillemiş bir nevi. Kendini pole dance açısından fitness şampiyonu olmaktansa show girl olarak tanımlayan Cleo the Hurricane’in seveni olduğu kadar sevmeyeni de mevcut. Fakat rock’n’roll dünyasına beslediği sevgiyi hayata geçirmiş olması açısından fazlasıyla cool olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Hamileyken dahi bir direğin dile gelmesini sağlayan bir kadından bahsediyoruz. Cool olmak için daha ne yapsın amuda mı kalksın diyeceğiz de işte onu da yapıyor bu Allahsız!

Rock’n’roll’la pole dance’in yaşadığı açık ilişki çoğu insanın kafasında The White Stripes’ın I Just Don’t Know What To Do With Myself videosu ile canlansa da mevzu bahis pole dance olduğunda Kate Moss’tan kat be kat yetenekli isimlerin olduğu da su götürmez bir gerçek. Ama Kate Moss’un enerjisini de yabana atmamak lazım pek tabii. Bebek o bebek!

Cleo the Hurricane’in reel anlamdaki şampiyonluklarının yanı sıra tam bir workshop ve tutorial şampiyonu olduğunu da eklememiz lazım. Ola ki çakma celebrity’ler yüzünden trend olmasının ötesinde pole dance’e ilgi duyarsanız Cleo’s Rock’n’Pole’un en az Cleo the Hurricane kadar çılgın kadınlarından bir şeyler kapabilirsiniz. Ama yok ben otururum paşalar gibi bir direk etrafında raks eden güzel kadınları hayranlıkla izlerim derseniz güzel birkaç video paylaşabiliriz. Sonuçta insanlık ölmedi değil mi?

Here it comes!

Outfit’iyle bile yürü be kızım diyebileceğiniz Cleo the Hurricane’in meşhur performansı. Devil horn’ları alalım.


Klasik pole dance tavrını sevenler için olduğunu söylemek zor biraz ama show girl olayına kim hayır der ki?


Cleo the Hurricane’in cool olma sebeplerinin vücut bulmuş hali gibi sanki ne dersiniz?

Bonus olarak: 

Underrated bir şarkı ve yumuşak dokunuşlu bir rutin. Hem de Cleo’s Rock’n’Pole’ün eğitmenlerinden olan Jordan Kensley’nin ellerinden çıkma. İnsan daha ne ister ki allasen? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder