7 Nisan 2016 Perşembe

ASMALIMESCİT’E TAZE KAN: 5 COCKTAILS & MORE

Alex’in Yeri, Finn Karaköy, Lucca gibi cocktail bar konseptinin başını çeken mekanların yanına kısa süre önce bir yenisi daha eklendi. Eski Lokal’in olduğu yere konumlanan 5 Cocktails & More, dekorasyonundaki minimal çizgileri sayesinde kapıdan girer girmez sizi kendine çekiyor. Böylelikle taptaze meyve sularıyla alkolün birleşiminden doğan hazzı sevenler olarak yepyeni bir alternatife de göz kırpmış oluyorsunuz. Bar bölümündeki rengarenk ve envai çeşitteki alkol şişeleri ve barın üzerine konumlanan sevimli ikonik aksesuarlar sıcacık bir atmosferle kaynaşmanızı sağlamakla birlikte gerçekten evinizdeymiş gibi bir hissiyata bürünmenizi kaçınılmaz kılıyor.

Dekorasyonun sizi tavlamasıyla birlikte gözleriniz bir anlamda doyum noktasına ulaşsa da kokteyllerin ihtiva ettiği tadım duygusunun lezizliği daha mühim bir konu haline geliyor pek tabii. Kokteyl söz konusu olduğunda sert ve ekşi tatları seven bir insan olarak mekanın diğer ikonik aksesuarlarından biri olan Pink Alexander tablosuna da hayat veren bol chilli soslu Pink Alexander’ı deniyorum ilk olarak. Ve gerçekten en az düşündüğüm kadar lezizlikte bir kokteylle karşılaşıyorum ki diğer seçenekler arasında hala favorim olmaya devam ediyor. Yine acı ve ekşi tatları tercih eden biri olarak ikinci favorimin Cursed Vespucci olduğunu söylemeliyim. Mango püresi ve chilli sosla yakalanan mükemmel uyum beni fazlasıyla tatmin ediyor. Yoğun jalapeno tadının hakim olduğu bir diğer ekşi seçenek ise Like It or Not oluyor benim için. Tatlılık oranı daha yüksek olan kokteyllere şans vermek isteyenlere ise fresh kokteyl tanımının hakkını veren Tropical Threesome’u, papatyanın ağızda bıraktığı farklı notaları merak edenlere Daisy Martini’yi ve klasik rom tadını hali hazırda sevenlere ise Incredible Rum’u tavsiye edebilirim. Zaten menüye baktığınızda seçenekler arasında kişiye özel haute couture kokteyllerin de yer aldığını göreceksiniz. Tamamen size özel bir kokteyl tatmak isterseniz birçok alkol seçeneği sizleri bekliyor olacak. Hatta Serhat İleri’nin Aperitivo di Rosmarino adlı kokteyli ile DBC Masters’da finale kalan 10 kokteylden birinin yaratıcısı olduğunu da belirtmem lazım.

Pink Alexander'a karşı Pink Alexander içmek :)
Kapılarını yeni açmış her mekanın sunduğu tatların, hizmetlerin yanı sıra size sunum yapan kişilerin tavrı ve güler yüzlülüğü de büyük önem taşır. Bu yüzden bartender arkadaşların gelen herkesle azami şekilde ilgilendiğini söylemek isterim. Öncelikle hal hatır sorup daha sonra nasıl bir damak zevkinizin olduğunu öğrenerek o yönde önerilerde bulunmaları çok takdire şayan. Hiçbir şekilde snob bir tavra sahip değiller ve mümkün olduğunca size uygun kokteylleri bulmak için yardımcı oluyorlar. Ve birkaç kez gittiğinizde sevmediğiniz alkol içeriklerini belirttiğinizde (mesela ben kesinlikle votkadan haz etmiyorum) muhakkak hatırlıyor ve dikkate alıyorlar ki bu bence müşteri olarak memnun kalmanızı sağlayan en önemli faktörü oluşturuyor. Umarım bu çizgilerini kaybetmezler. Sanırım bunda uzun yıllardır eğlence sektöründe olan Oben Budak ile Alexander Koko’nun etkisi büyük.

Çalınan müziklerin sizi rahatsız etmeyecek düzeyde olması ve zevkli içeriklerden oluşması da büyük bir artı. Hafta sonlarını biraz es geçiyorum elbette. Cumartesi günü özellikle müziğin volume’ü doğal olarak artıyor. Ama ben daha çok iş çıkışı kokteyl yudumlamalık, keyifli sohbet etmelik halini sevdim sanırım. Yine de uzun Cumartesi gecelerini başlatmak için güzel bir alternatif. Asmalımescit civarına böylesine taze bir kanın gelmiş olması da biz kokteyl severler için sevindirici bir durum. Mutlaka gidilesi ve müdavimi olunası!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder